Şifremi Unuttum

Çağrı

İnfeksiyon Hastalıkları günümüzde de ciddi mortalite ve morbidite nedenlerinin başında gelmeye devam etmektedir. Antibiyotiklerin keşfi ile başlayan süreçte infeksiyon hastalıklarının çok önemli kısmının çözümüne yaklaşıldığı düşünülürken günümüzde yeni infeksiyon hastalıkları ve yeniden gündeme gelen infeksiyon hastalıkları toplum sağlığını çok ciddi biçimde tehdit etmektedir. Bu tehditlerin en önemlilerinden birisi de infeksiyon hastalıklarını tedavide kullanılan antibiyotiklere karşı çoklu direnç sorunudur.

Aciller toplum kökenli infeksiyon hastalarının sık başvuru nedenlerini oluşturmaktadır.

Acilde infeksiyon hastalıkları ülkemizde çok konuşulmadı… bu önemli fakat her defasında gözardı edilen konuları biz de pek konuşmadık ..Dünya’ da halen en sık görülen infeksiyonlardan olan tüberküloz, gizli tehlike HIV, salgınlar (kuş gribi vs.) ülkemizde ne durumda, acil servislerimiz salgınlara hazır mı?, bu hastalıkların akut dönem bulguları neler?, bu hastalıklardan nasıl şüphelenelim.. Aynı zamanda santral sinir sistemi, üst ve alt solunum yolları, batın, idrar yolları, yumuşak doku infeksiyonlarında ilk tanı ve tedavide nelere dikkat edelim… Acil müdahalesinde önemli noktalar nelerdir? Acilde akılcı antibiyotik kullanımı nedir? Nasıl yapılmalıdır? Hastane içi mortalitenin en önemli nedeni sepsis hastasında acilde, yoğun bakımda erken hedefe yönelik tedavi, izlemde neler önemlidir? Nötropenik hastanın acil tedavisinde neler önemlidir? Milyonlarca sağlık çalışanını etkileyen iğne ve delici kesici alet yaralanmalarından korunma, maruziyet durumunda neler yapalım profilaksi ve takipte neler önemlidir? Tetanoz profilaksisini nasıl yapalım? Yoğun bakım hastalarında izlem nasıl olmalıdır? Acil servislere son dönemlerde çok sık başvuru yapan evde bakım hastalarında infeksiyon acilleri neler? Bu hastalarda gözden kaçırdıklarımız neler?

Aynı zamanda simpozyumun ilk günü marka kurslarımız olan EKG, ACİLDE HAVAYOLU, ACİLDE İNVAZİV VE NONİNVAZİV MEKANİK VENTİLASYON ve TEMEL-İLERİ YAŞAM DESTEĞİ kurslarımız olacaktır. Bu kurslarda öğleden önce teorik sunumlar, öğleden sonrada MAKETLER ÜZERİNDE PRATİK UYGULAMALAR yapılacaktır.

İnfeksiyon, dahiliye, göğüs ve acil tıp hocalarımızın değerli katkılarıyla infeksiyon acilleri simpozyumu multidisipliner bir simpozyumdur. Simpozyumun ev sahipliğini Ege Üniversitesi yapacaktır.

Simpozyumumuza destek veren ve açılışımızda yanımızda olacak Ege Üniversitesi Rektörü Sayın PROF. DR. CANDEĞER YILMAZ’ a, İzmir İl Sağlık Müdürü Sayın UZM. DR. BEDİHA TÜRKYILMAZ’ a, İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sayın PROF. DR. BEHZAT ÖZKAN’ a, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sayın PROF. DR. OSMAN NURİ DİLEK’ e, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Sayın PROF. DR. KAMİL KUMANLIOĞLU’ na, ATUDER YK Başkanı Sayın PROF. DR. BAŞAR CANDER’ e ve KLİMİK YK Başkanı Sayın PROF. DR. ÖNDER ERGÖNÜL’ e çok teşekkür ederiz.

Simpozyumumuza tüm İnfeksiyon, Dahiliye, Acil uzman ve asistanları, acil serviste çalışan pratisyenler, aile hekimleri, ambülans hekimleri, hemşire, paramedik, ATT’ lerimiz, tıp ve hemşirelik fakültesi öğrencilerimiz davetlidir.

Tam bir bilimsel ziyafet olacak simpozyumumuza katılımınız bizleri mutlu edecektir.

Prof. Dr. A. Çağrı BÜKE
KLİMİK YK Üyesi
Doç. Dr. Selahattin KIYAN
ATUDER YK Üyesi –ATOK Müdürü