Haber

Hindistan, Brezilya ve Bilimden Uzaklaşmanın İnsani Maliyeti

Bilimsel tavsiyeleri görmezden gelen veya erteleyen hükümetler, salgını kontrol etmekte önemli bir fırsatı kaçırıyorlar.

Geçen hafta Brezilya’da COVID-19 kaynaklı toplam ölü sayısı 400 bini geçti. Hindistan’da salgın her gün yaklaşık 3500 can alıyor ve oksijen, ventilatör, yoğun bakım yatağı ve başka yardımlar için dünyayı harekete geçirdi. Bu iki ülke birbirinden binlerce kilometre uzakta olmasına rağmen, her ikisinde de yaşanan kriz siyasi başarısızlıkların sonucudur: liderleri ya başarısız oldu ya da araştırmacıların tavsiyesine göre hareket etmekte yavaş kaldı. Bu durum, akıl almaz can kaybına yol açtı.

Brezilya’nın en büyük başarısızlığı, başkanı Jair Bolsonaro’nun COVID-19’u sürekli olarak “gripçik” olarak tanımlaması ve maske takmayı zorunlu kılmak ve insanlar arasındaki teması sınırlandırmak gibi konularda politikaları belirlerken bilimsel tavsiyeleri takip etmeyi reddetmesidir.

Hindistan’ın liderleri yeterince kararlı davranmadılar. Örneğin, büyük toplantılara izin verdiler ve hatta bazı durumlarda teşvik ettiler. Bu yeni bir durum değil. Eski ABD başkanı Donald Trump’ın yönetimi sırasında gördüğümüz gibi, COVID-19’la savaşta fiziksel mesafenin gerekliliğine dair kanıtları görmezden gelmenin sonuçları felakete yol açıyor. ABD’de COVID-19’a bağlı 570 binden fazla ölüm kaydedildi; halen dünyanın en yüksek COVID-19’a bağlı ölüm sayısıdır.

Yazının Devamı İçin Tıklayınız

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu yazılar da ilginizi çekebilir

Daha Fazla Haber