Haber

MIT Çalışması, Başak Proteinindeki Düzinelerce Mutasyonun Omikronun Antikorlardan Kaçmasını Sağladığını Gösteriyor

MIT tarafından yapılan yeni bir araştırma, omikron varyantının başak proteinindeki düzinelerce mutasyon sayesinde, COVID-19’a neden olan SARS-CoV-2 virusunu hedefleyen dört antikor sınıfının hepsinden kaçabildiğini öne sürüyor.

MIT’de Alfred H. Caspary Biyoloji Mühendisliği ve Sağlık Bilimleri ve Teknolojisi (HST) Profesörü Ram Sasisekharan, aşılanmış veya daha önce infekte olmuş kişiler tarafından üretilen antikorların yanı sıra geliştirilen monoklonal antikor tedavilerinin çoğunun buna dahil olduğunu söylüyor.

Sasisekharan, bu hafta Cell Reports Medicine’de yayımlanan çalışmanın kıdemli yazarıdır. Makalenin baş yazarı, MIT HST yüksek lisans öğrencisi Nathaniel Miller’dır. Teknik ortak Thomas Clark ve araştırma bilimcisi Rahul Raman da makalenin yazarları.

Sasisekharan, omikron çoğu antikordan bir dereceye kadar kaçabilse de aşıların hala koruma sağladığını söylüyor. “Aşıların iyi yanı, sadece monoklonal antikor tepkisi üreten B hücreleri değil, ek koruma sağlayan T hücreleri de üretmeleridir” diyor.

Haber İçin Tıklayınız 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu yazılar da ilginizi çekebilir

Daha Fazla Haber