Şifremi Unuttum

Klimik Podcast

Antifungallerin Farmakokinetik ve Farmakodinamik Etkileri

Herkese merhaba! Yeni bir Klimik podcast yayını ile daha karşınızdayız. Bugünkü konuğumuz İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Zehra Çağla Karakoç. Aynı zamanda derneğimiz Mantar İnfeksiyonları Çalışma Grubu başkanlığını da yürüten Çağla hocamızla bugünkü yayınımızda antifungallerin farmakokinetik ve farmakodinamik etkilerini konuştuk. İnvazif fungal infeksiyonların tedavisinde kullandığımız antifungal ajanlar ile ilgili ayrıntılı olduğu kadar pratik bilgileri de bulacağınız bu yayınımız GILEAD ilaç firması sponsorluğunda gerçekleşmektedir. Yayına destekleri için GILEAD’a teşekkür eder keyifli dinlemeler dileriz.

Podcast yayınımızı dinlemek için tıklayınız.

 

Kombinasyon Tedavisi: Ne zaman?

KLİMİK 2024’ün yankıları devam ediyor. “Kombinasyon tedavisini ne zaman verelim?” günlük pratikte aklımızı sıkça karıştıran bir soru. Bu soruyu bu haftaki konuğumuz, Ankara Üniversitesi, Tıp Fakültesi, İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Güle Çınar’a yönelttik. KLİMİK 2024’te aynı başlıkla yapmış olduğu konuşmasını, kongreye katılamayan meslektaşlarımız için bizlerle tekrar paylaşmasını istedik. Değerli konuğumuza yayınımıza katıldığı için çok teşekkür ediyor ve sizlere keyifli dinlemeler diliyoruz.

 

Antibiyotiklerde Terapötik İlaç Düzeyi Takibinde Yeni Ne Var?

Yayınlarımıza KLİMİK 2024’ten izlenimlerle devam ediyoruz. Ülkemizde de yaygınlaşmaya başlayan terapötik ilaç düzeyi ölçümünü bilinen-bilinmeyen yanları, avantajları-dezavantajları ve yenilikleriyle dinleyelim istedik. Bunun için mikrofonumuzu Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Gülten’e uzattık. KLİMİK 2024’te aynı başlıkla yapmış olduğu konuşmasını, kongreye katılamayan meslektaşlarımız için, bizlerle tekrar paylaşmasını istedik. Değerli konuğumuza yayınımıza katıldığı için çok teşekkür ediyor ve sizlere keyifli dinlemeler diliyoruz.

 

Etkili Sunum Yapma Teknikleri

Yeni bir podcast yayını ile daha karşınızdayız. Bu haftaki konuğumuz, uluslararası topluluk önünde konuşma ve liderlik kulübü “Toastmasters”ın Türkiye yöneticilerinden Hasan Yaşar. Bu yayınımızda kendisi ile etkili sunum yapma teknikleri üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik. Konuğumuz bize sunumlarımıza nasıl hazırlanacağımız, sunum sırasında nelere dikkat edeceğimiz ve heyecanımızı nasıl yönetebileceğimiz ile ilgili tüyolar verdi. Değerli konuğumuza yayınımıza katıldığı için çok teşekkür ediyor ve sizlere keyifli dinlemeler diliyoruz.

 

Yapay Zeka Teknolojileri ve Tıp Alanındaki Kullanımı

Bir KLİMİK podcast yayınıyla daha karşınızdayız. Bu haftaki konuğumuz Kocaeli Üniversitesi, Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalından Dr. Öğretim Üyesi Özlem Güler. Bu yayınımızda bir süredir hayatımıza giren ve gelecekte birçok alanda yer tutacak olan yapay zeka teknolojilerinden, bu teknolojilerin tıp alanındaki kullanımından ve bizlere kendi alanımızla ilgili ne gibi kolaylıklar sağlayabileceğinden konuştuk. Değerli konuğumuza yayınımıza katıldığı için çok teşekkür ediyor ve sizlere keyifli dinlemeler diliyoruz.

 

Dünyada ve Türkiye’de Erişkin Bağışıklama / 6 Mayıs 2024

Herkese merhaba! Klimik podcast yayınlarından bir yenisi ile karşınızdayız.Bu hafta konuğumuz Dernek yönetim kurulu üyelerimizden Prof. Dr. Alpay Azap. Hocamızla bu yayında ülkemizde ve tüm dünyada aşı uygulamalarına genel bir bakış sunmayı amaçladık. Özellikle son 3 yılı ve dolayısıyla pandeminin etkilerini değerlendirdiğimiz bu yayın için bizlere zaman ayırdığı için hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Bu yayın GSK ilaç firması sponsorluğunda gerçekleştirimiştir. Yayına destekleri için GSK’ya teşekkür eder ve sizlere keyifli dinelemeler dileriz.

Podcast yayınımızı dinlemek için tıklayınız.

 

Kronik Hastalığı Olan Erişkinlerde Aşılama / 6 Mayıs 2024

Herkese merhaba! Klimik podcast yayınlarından bir yenisi ile karşınızdayız Bu hafta konumuz Kronik Hastalığı Olan Erişkinlerde Aşılama ve konuğumuz ise Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğretim Üyesi İrem Akdemir. Erişkin bağışıklamasını hem sık görülen hastalıklarda uygulama pratikleri hem de aşı fırsatlarını artırma yöntemleri ile ele aldığımız bu yayınımız GSK ilaç firması sponsorluğunda gerçekleşmektedir. Yayına destekleri için GSK’ya teşekkür eder keyifli dinlemeler dileriz..

Podcast yayınımızı dinlemek için tıklayınız.

 

Dünya Aşı Haftası (24-30 Nisan 2024): Aşılamanın Tarihi Acı ile Yazılmıştır, Peki Geleceği?

Herkese merhabalar! Yeni bir KLİMİK Podcast yayını ile karşınızdayız. Bu hafta 2012 yılından bu yana dünyanın her yerinde Nisan ayının son haftası kutlanan ‘Dünya Aşı Haftası’na dikkat çekmek için bir yayınla sizlerleyiz. KLİMİK Erişkin Bağışıklama Çalışma Grubu olarak her zaman amacımız kutlama yaparken durum tespiti yapmak. Bağışıklama konusunda var olan eksiklikleri ve değişmesi gerekenleri bilimsel verilere dayalı olarak tespit etmek ve her yaştan daha fazla insanı aşı ile korunabilir kılmak için meslektaşlarımızla paylaşmak. Bu amacımız doğrultusunda ‘Dünya Aşı Haftası’ kapsamında gerçekleştirdiğimiz bu yayınımızda konuğumuz Prof. Dr. Esin Şenol. Hocamız ile bağışıklamanın geçmişteki kırılma noktalarını, gelecekte beklenen potansiyel kırılma noktalarını ve aşı haftasının önemini keyifli bir sohbetle ele almaya çalıştık. Hocamıza bize vakit ayırdığı için teşekkür ediyor ve sizlere de keyifli dinlemeler diliyoruz.

 

KLİMİK 2024 Kongresinden Akılda Kalanlar: Gram-Pozitif Bakteriyemilerde Endokarditi Ne Zaman Araştıralım?

Kongreden akılda kalanlar başlığı ile yaptığımız yayınlarda bu haftaki konuğumuz İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapmakta olan Uzm. Dr. Serpil Öztürk. KLİMİK İnfektif Endokardit Çalışma Grubu’nda yeralan hocamızla kongrede yaptığı “Gram Pozitif Bakteriyemilerde Endokarditi Ne Zaman Araştıralım?” başlıklı sunumunu konuştuk. “İnfektif Endokarditin Tanısı, Tedavisi ve Önlenmesi: Ulusal Uzlaşı Raporu”nu ve klinik pratik yaklaşımı değerlendirdik. Bilgi ve deneyimlerini bizimle paylaşan hocamıza çok teşekkür eder, sizlere keyifli dinlemeler dileriz.

 

KLİMİK 2024 Kongresinden Akılda Kalanlar: Vitaminler/Mineraller İnfeksiyonlardan Korur mu?

Yeni bir podcast yayınıyla karşınızdayız. Kongreden akılda kalanlar başlığı ile yaptığımız yayınlarda bu haftaki konuğumuz İstanbul Hamidiye Şişfli Etfal Hastanesi’nden Uzm. Dr. Okan Derin. Kongrede yaptığı ‘Vitaminler/Mineraller İnfeksiyonlardan Korur mu?’ başlıklı renkli konuşmanın ardından kendisiyle ‘Sarı Serum’ ve fazlasını konuştuk. Yayınımıza katıldığı için kendisine teşekkür ediyor ve sizlere de keydifli dinlemeler diliyoruz.

 

KLİMİK 2024 Kongresinden Akılda Kalanlar: Antibiyotik ile İlişkili Mitler

Kongreden akılda kalanlar başlığınıda bir diğer konuğumuz Uzm. Dr. Taliha Karakök. Derneğimizin genç asistan ve genç uzman komisyonu yürütme kurulunda görev yapmakta olan meslektaşımızla kongrede yaptığı ‘Antibiyotik ile İlişkili Mitler’ konuşmasını ele aldık. Doğru bildiğimiz yanlışları çok güzel özetlediği ve yayınımıza katıldığı için kendisine çok teşekkür ediyor ve sizlere keyifli dinlemeler diliyoruz.

 

KLİMİK 2024 Kongresinden Akılda Kalanlar/İmmünosupresif Hastada Fungal Profilaksi Önerileri

Gaziantep Üniversitesi, Tıp Fakültesi, İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Milrobiyoloji ABD öğretim üyesi Dr. Ayşe Özlem Mete ile mantar infeksiyonlarında profilaksi gerektiren risk gruplarını ve organ nakil alıcılarında mantar profilaksisinin temel noktalarını konuştuk. Hocamıza yayınımıza katıldığı için çok teşekkür ediyor ve sizlere keyifli dinlemeler diliyoruz.

 

KLİMİK 2024 Kongresinden Akılda Kalanlar/Kırım Kongo Kanamalı Ateşi

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji ABD öğretim üyelerinden Doç. Dr. Handan Alay ile ülkemiz için çok önemli bir hastalık olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi üzerine yapmış olduğu konuşmaya dair konuştuk. Sağlık çalışanlarında riskli maruziyet gibi çok önemli konulara güncel ve bilimsel yaklaşımları da ele aldığımız bu yayına katıldığı için Hocamıza çok teşekkür ediyor ve keyifli dinlemeler diliyoruz.

 

Yaşam Boyu Bağışıklama Konsepti / 12 Mart 2024

Herkese merhaba! Klimik Podcast yayınlarının bir yenisi ile sizlerleyiz. Bu hafta konuğumuz Derneğimizin Erişkin Bağışıklması Çalışma Grubu’nun kurucusu ve aşı emekçisi Hocamız Prof. Dr. Esin Şenol. Aşılama alanında derin bilgisi olan hocamızla bu yayınımızda hayat boyu bağışıklamayı pek çok farklı yönü ile ele alıyoruz. Bu yayın GSK ilaç firması sponsorluğunda gerçekleşmektedir ve sadece üyelerimize açıktır. Podcast’ı dinleyebilmek için web sayfamıza üye girişi yapmanız gerekecek. GSK İlaç Firmasına destekleri için teşekkür eder ve sizlere keyifli dinlemeler dileriz.

Sanatın İyileştirici Gücü: Sanat Terapisi / 26 Şubat 2024

Herkese merhaba! Bir KLİMİK podcast yayını ile tekrar karşınızdayız. Bu haftaki konuğumuz uzun yıllardır HIV pozitif kişileri takip eden ve bu alanda yaptığı çalışmalar ile yakından tanıdığımız değerli hocamız Prof. Dr. Hayat Kumbasar-Karaosmanoğlu. Bu yayında hocamızın başka bir ilgi alanı olan sanattan bahsetmek istedik. Sanatın iyileştirici gücünün kullanıldığı sanat terapisinden, hocamızın kendi serüveninden ve sanat terapisinin alanımızda uygulanabilirliğinden konuştuğumuz bu güzel sohbete KLİMİK Bülten, Spotify, Youtube, Apple Podcasts, Google Podcasts ve Amazon Music üzerinden ulaşabilirsiniz.

HIV ile Yaşayan Bireylerde Kilo Artışı ve Diyabet / 12 Şubat 2024

Bu hafta derneğimizin genel sekreterlik görevini üstlenen değerli hocamız Prof. Dr. Selda Sayın Kutlu ile birlikte HIV ile Yaşayan Bireylerde Kilo Artışı ve Diyabet’i konuştuğumuz podcast yayını ile karşınızdayız. Değişen antiretroviral tedavi hedefleri doğrultusunda başladığımız sohbetimize HIV ile yaşayan bireylerdeki diyabet sıklığının virusa ait sebepleri ve geçmişten bugüne kulanılan antiretroviral ilaçların etkileri üzerinden devam ettik. Herkes için faydalı olması ve keyifle dinlenmesi dileğiyle.

 

Büyüyerek Devam Eden Tehlike! Her yönüyle Hepatit Delta Virusu / 30 Ocak 2024

Bugünkü konuğumuz Dicle Üniversitesi, Tıp Fakültesi, İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen. KLİMİK Hepatit Akdemisi 2024’te görüşme şansı bulduğumuz Çelen’e kendisinin de çok uzun süredir çalışmakta olduğu alanlardan biri olan hepatit delta virusu infeksiyonlarına yönelik sorular sorduk. Bilgi ve deneyimlerini bizimle paylaşan hocamıza çok teşekkür eder ve sizlere keyifli dinlemeler dileriz.

 

HIV/AIDS Tanı, Takip ve Tedaviye Ulaşmada Sosyal Yönler-Bir Bakışta Pozitif Yaşam Derneği / 16 Ocak 2024 

Bu hafta konuğumuz Pozitif Yaşam Derneği’nde çalışmakta olan Yağmur Şenoğuz. Pozitif Yaşam Derneği Destek Merkezi’nde proje koordinatörü olarak görev yapmakta olan Yağmur Şenoğuz ile bu yayınımızda HIV/AIDS ile bilgi ve farkındalığın giderek artmakta olduğu ülkemizde uzun zamandır bu alanda çalışan Pozitif Yaşam Derneği’ni yakından tanıma şansımız oldu. HIV/AIDS erken tanı ve uygun tedavi ile artık yaşam süresini kısaltmayan bir hastalıkta sosyal olarak her türlü desteği sağlayıp danışmanlık veren derneği her yönü ile öğrenmek için çok kapsamlı bir içerik sunan bu yanımızı gerçekleştirme imkanı sağladıkları için hem derneğe hem de Yağmur Şenoğuz’a çok teşekkür ediyoruz. Keyifli dinlemeler dileriz.

 

Uyuz Hastalığında Güncel Durum / 2 Ocak 2024

Bu hafta, Gazi Üniversitesi Dermatoloji Anabilim Dalından Dr. Öğr. Üyesi Burcu Beksaç ile son dönemde sıklığı giderek artmakta olan, gerek medya gerekse sosyal medyada dikkatleri üstüne çeken “Uyuz Hastalığı”nı konuştuk. Uyuzun bulaşma yolları, klinik bulguları, tedavi protokolü ve profilaksi yaklaşımı ile ilgili bilgilere yayınımızdan ulaşabilirsiniz. Değerli hocamıza verdiği ayrıntılı bilgiler için teşekkür eder keyifli dinlemeler dileriz.

 

Candida auris / 19 Aralık 2023

KLİMİK podcast serisinin bir yenisi ile karşınızdayız. Konuğumuz Gazi Üniversitesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi ve aynı zamanda Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Ayşe KALKANCI. Hocamızla son dönemde sıklığı giderek artan bir kandida türü olan C. auris üzerine bir yayın hazırladık. Keyifli dinlemeler dileriz.

 

Hangi Durumlarda HIV Testi İstenmeli? / 5 Aralık 2023

Klimik podcast serisi içerisinde HIV testi endikasyonlarını konuştuğumuz yayınımız ile karşınızdayız. Bu podcastimizde Bursa Uludağ Üniversitesi İnfeksiyon Hastalıkları anabilimdalında görevli, Klimik Derneği’nde Etik Kurul üyeliği ve HIV/AIDS çalışma grubu başkanlığı yapmakta olan değerli hocamız Prof. Dr. Halis Akalın ile birlikteyiz. Halis Hocamız ile bireylerin tedavisinin gecikmemesi, yeni kişilerin infekte olmasının önüne geçilmesi için aklımıza HIV gelmesi gereken durumları ve HIV testi uygulanmasına yönelik önerilen stratejileri konuştuk. Kendisine vakit ayırdığı ve değerli görüşlerini bizimle paylaştığı için teşekkür ederiz.

 

Gebelikte HBV İnfeksiyonu / 14 Kasım 2023

KLİMİK Podcast yayınlarının bir yenisi ile karşınızdayız. Bu yayınımızda konuğumuz Prof. Dr. Bilgehan Aygen. Çalışmalarını ağırlıklı olarak viral hepatitler üzerinde yürüten hocamızla ülkemiz için önemli bir infeksiyon etkeni olan HBV virusunu gebelik dönemindeki etkileri ve dikkat edilmesi gereken noktalar çerçevesinde ele aldık. Hocamıza bilgi ve tecrübesini bizlerle paylaştığı için teşekkür eder keyifli dinlemeler dileriz.

 

Kanserden Koruyan Bir Aşı! HPV Aşı Güncellemeleri / 31 Ekim 2023

Kanser önleyici bir aşı olarak da niteleyebileceğimiz HPV aşısına dair sık sorulan soruları, Derneğimizin Erişkin Bağışıklama Çalışma Grubunda bağışıklama konusunda uzun yıllardır çalışan hocalarımız Prof. Dr. Esin Şenol ve. Prof. Dr. Alpay Azap’a yönelttik. HPV aşısı konusunda bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaşan hocalarımıza teşekkür eder, keyifli dinlemeler dileriz.

 

Hekim Gözü ile Fotoğraf Kareleri / 17 Ekim 2023

Bu haftaki konuğumuz Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji ABD öğretim üyelerinden Prof. Dr. Emel Yılmaz. Derneğimizde çok uzun yıllardır antibiyotik direnci başta olmak üzere pek çok alanda yoğun çalışmaları ile emek veren Hocamızı aslında tıp dışında bir konuyu konuşmak üzere davet ettik. Sosyal medya hesaplarında ve toplantılarda kendisinin de paylaşımlarından çok güzel fotoğraflar çektiğini ve bu konuya özel bir ilgisi olduğunu bildiğimiz hocamızla çekmiş olduğu fotoğrflara dair konuştuğumuz çok keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.En az çektiği fotoğraflar kadar renkli ve derin olan bu söyleyişi için bizlere zaman ayıran Hocamıza çok teşekkür eder keyifli dinlemeler dileriz…

 

Gram-Negatiflerde Güncel Durum / 3 Ekim 2023

Bugünkü konuğumuz Başkent Üniversitesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyelerinden ve derneğimizin İnfektif Endokardit ve Diğer Kardiyovasküler İnfeksiyonlar Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Özlem Kurt-Azap. Hocamızla IDSA’nın yakın zamanda yayımlanan Gram-negatif mikroorganizmaların tedavisi ‘Guidance’ı üzerine bir yayın hazırladık. Keyifli dinlemeler dileriz…

 

Çocukluk Çağı Aşılamalarının Erişkinlik Dönemine Etkisi / 19 Eylül 2023

Bu haftaki konuğumuz Prof. Dr. Ener Çağrı Dinleyici. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olan konuğumuz aynı zamanda uzun süredir derneğimizin Erişkin Bağışıklaması Çalışma Grubu ile birlikte çalışmalar yürütüyor. Ufuk açıcı konuşmalarını dinlemekten her zaman keyif aldığımız hocamızla 8. Ulusal Erişkin Bağışıklaması Simpozyumu (UEBS VIII) esnasında çocukluk dönemi aşılarının erişkinlik dönemindeki etkileri üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik. Keyifli dinlemeler dileriz.

 

Farklı Kurumlardaki Çalışma Deneyimi ve İnfeksiyon Hastalıkları Uzmanlarından Beklentiler / 5 Eylül 2023

Bugün Gazi Üniversitesine ve KLİMİK derneğine yıllarca emek veren değerli hocamız Prof. Dr. Firdevs Aktaş konuğumuz. Hocamız derneğimizde uzun yıllar etik kurul üyeliği ve başkanlığı, İHKMEYK sınav komisyonu üyeliği yapmıştır. 2021 yılından itibaren derneğimizin onur kurulu üyesidir. Emekli olduktan sonra LÖSANTE hastanesinde infeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanı olarak çalışmaya devam etmektedir. Hocamızla farklı kurumlardaki deneyimleri ve infeksiyon hastalıkları uzmanlarından beklentiler üzerine yaptığımız keyifli sohbeti bu podcast’te bulabilirsiniz. Keyifli dinlemeler dileriz.

 

RSV Aşı Güncellemeleri / 22 Ağustos 2023

Bugünkü konuğumuz Ankara Üniversitesi, Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi ve derneğimiz yönetim kurulu üyelerinden Prof. Dr. Alpay Azap. Hocamızla RSV aşı güncellemeleri üzerine bir sohbet gerçekleştirdik. Mayıs 2023’ten itibaren gündemde yer alan ve öneriler arasına da giren RSV aşılarının tipleri, kimlere önerildiği ve toplum sağlığı açısından önemine ilişkin anahtar bilgileri bu podcastte bulabilirsiniz. Keyifli dinlemeler dileriz.

 

Sanat ve Tasarım Fakültesi Deneyimi / 8 Ağustos 2023

Bugün üniversitemizden emekli olan değerli hocamız Prof. Dr. Fatma Ulutan konuğumuz. Hocamız KLİMİK derneğimizde İHKMEYK başkanlığı, Eğitim Komisyonu başkanlığı, Etik kurulu üyeliği yapmıştır. Halen derneğimizin Onur kurulu üyesidir. Emekli olduktan sonra başladığı Sanat ve Tasarım Fakültesinde Görsel Sanatlar bölümünde aldığı eğitimi birincilikle tamamlamıştır. Hocamızla ikinci üniversite deneyimi üzerine gerçekleştirdiğimiz keyifli sohbete KLİMİK bülten, Spotify, Youtube, Apple Podcasts, Google Podcasts ve Amazon Music üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Hepatit C’deki Güncellemeler / 25 Temmuz 2023

Bugünkü konumuz Hepatit C virüs infeksiyonu, konuğumuz ise Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalından değerli hocamız Prof. Dr. Süda Tekin. Hocamız aynı zamanda Klimik Derneği Viral Hepatit Çalışma Grubu başkanlığını da yürütmektedir. 28 Temmuz Dünya Hepatit Günü yaklaşırken hocamıza Hepatit C’deki güncel durum ve eliminasyon programları ile ilgili sorularımızı yönelttiğimiz bu keyifli sohbetimizi Spotify, Youtube, Apple Podcasts, Google Podcasts ve Amazon Music’de dinleyebilirsiniz.

 

Hepatit B’deki Güncellemeler / 11 Temmuz 2023

Bu haftaki yayınımızda konumuz Hepatit B infeksiyonu, konuğumuz ise bu alanda çok uzun süredir hasta takip eden ve pek çok yayını bulunan ve Dernek yönetim kurulu üyelerimizden hocamız Prof. Dr. Neşe Demirtürk. HBV infeksiyonuyla ilgili hem tüm dünyadaki gelişmeleri hem de ülkemizdeki güncel durumu ele aldığımız bu keyifli yayınımızı Spotify, Youtube, Apple Podcasts, Google Podcasts ve Amazon Music’de dinleyebilirsiniz.

 

COVID-19 Pandemisi / 27 Haziran 2023

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) yayın platformlarına bir yenisini daha ekliyor. 21. Yüzyılın en gözde iletişim alanlarından biri olan podcast yayınlarını artık bir de Derneğimiz ve branşımız gözüyle dinlemeye ne dersiniz?

Derneğimizin en köklü haberleşme ağlarından biri olan KLİMİK Bülten içerinde yeni ve dinamik bir bölümle yer alacak olan podcast yayınlarımızla sizlerleyiz. Bültenin yayın günü olan salı günlerinde ve iki haftada bir yayınlanacak bir takvimle yayına başlıyoruz.

Yayın konuları ve konukları hem branşımızın bilimsel ihtiyaçları hem de toplumsal olaylara biz infeksiyon hekimlerinin bakış açılarıyla şekillendirilecek olan ‘Klimik Podcast Serisi’ için sizlerin de konu ve konuşmacı önerilerini heyecanla bekliyoruz.

İlk yayınımız 27.06.2023 tarihinde olacak. Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz ve Prof. Dr. Önder Ergönül ile ‘Covid-19 pandemisinde ne durumdayız? Covid-19 gerçekten bitti mi? ‘Sorularına cevap arıyoruz.

Podcastlerimizi Spotify, Youtube, Apple Podcasts, Google Podcasts ve Amazon Music’de dinleyebilirsiniz!