Değerli Meslektaşlarım,
Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları (KLİMİK) Derneği‘nin çatısı altında, 2011 yılından bu yana bilimsel çalışmalarını sürdüren Viral Hepatit Çalışma Grubu (VHÇG), ülkemizde önemli sorun olan viral hepatitlerdeki gelişmeleri tüm üyelerimizle paylaşmaya devam etmektedir. Bilimsel aktivitelerimizden biri de, A-E’ye kadar viral hepatitleri gözden geçirerek, hepatit virüslerinin virolojisi, yol açtıkları hepatitlerin patogenezi, tanı ve tedavi yaklaşımlarının genel prensiplerini, genç meslektaşlarımıza aktarmak olan “HEPATİT AKADEMİ”leridir.
İlki 2013 yılında Lefkoşa’de gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen Hepatit Akademilerini 2020 yılına kadar her yıl aralıksız sürdürdük. Ancak ne yazık ki 2020 yılında yaşadığımız COVID-19 pandemisi, tüm dünyanın yaşamını değiştirdiği gibi, bizim de bu yıl içinde sizlerle bir araya gelmemizi engelledi ve 2020 yılı içinde yapmayı planladığımız 8. Hepatit Akademimizi gerçekleştiremedik.
Ne yazık ki bir yandan COVID-19 pandemisi tüm hızıyla sürerken viral hepatitler de yayılmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün 2030 yılı için belirlediği viral hepatit eliminasyon hedefleri olan, tanı oranının %90’a, tedavi oranının %80’e ulaşması ve mortalitenin %65 oranında azalması için, biz İnfeksiyon Hastalıkları uzmanları, pandemi ile savaşırken viral hepatitlerle savaşımızı da sürdürmeye devam etmeliyiz. Bu nedenle, her yönüyle viral hepatitlerle ilgili temel bilgileri yeniden gözden geçirmek için, özellikle uzmanlık eğitimlerini henüz tamamlamamış ya da genç uzman olan meslektaşlarımıza yönelik olarak hazırlanan sekizinci KLİMİK VHÇG HEPATİT AKADEMİSİ 2021‘i, 19-20 Şubat 2021 tarihlerinde online olarak gerçekleştirmeyi planladık. Toplantımızda ders konuları viral hepatitlere ilişkin temel bilgilerden oluşacaktır. Tüm genç meslektaşlarımızı, viral hepatitleri hep birlikte yeniden gözden geçirmek için Viral Hepatit Çalışma Grubu Yürütme Kurulu adına KLİMİK VHÇG HEPATİT AKADEMİSİ 2021 toplantımıza davet ediyorum.
KLİMİK VHÇG HEPATİT AKADEMİSİ 2021’in viral hepatitlerle savaşım hedefine katkıda bulunacak ve katılımcıların mesleki uygulamalarına güncel bilgilerle ışık tutacak yararlı bir etkinlik olmasını diler, bu etkinliğimize koşulsuz eğitim desteği sağlayan desteği sağlayan ilaç firmalarına (Abbvie Tıbbi İlaçlar Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Gilead Sciences İlaç Tic. Ltd. Şti., Abdi İbrahim İlaçları Sanayi ve Tic AŞ, Nobel İlaç San. Ve Tic. AŞ. ve Drogsan İlaçları San. ve Tic. A.Ş) teşekkürlerimizi sunarız.
Sevgi ve saygılarımızla.
Prof. Dr. Neşe DEMİRTÜRK
Viral Hepatit Çalışma Grubu Başkanı