Fransa’da Et Ürününe Bağlı Salmonella Salgını
14 Temmuz 2019
Fransız yetkililer, İtalya’dan gelen bir et ürününe bağlı olmasından şüphelenilen Salmonella salgınını araştırıyor.
Yetkililer hasta sayısını açıklamadılar. Salgının baharatlı ve kurutulmuş bir domuz eti ürünü olan Coppa jambonundan kaynaklandığı düşünülüyor.
Habere göre, Fransız bir süpermarket zinciri olan Intermarché, tüketici şikayetleri üzerine yetkilileri uyardı ve ürünü 8 Temmuz’da piyasayadan toplamaya başladı. Yayınlanan tebligata göre ürünün mikrobiyolojik testlerinde Salmonella bakterileri tespit edildi.
Aynı ürünün 2018 Ağustos ayında Listeria yüzünden piyasadan geri çekildiği söyleniyor.
Salmonella infeksiyonu belirtileri bakterilere maruz kaldıktan 6 ila 72 saat sonra ortaya çıkar ve ateş, titreme, ishal, kramplar, baş ağrısı, bulantı ve kusma içerebilir. Hastalık genellikle 4-7 gün sürer ve çoğu kişi tedavi görmeden iyileşir.
Yaşlıların, çocukların, gebe kadınların ve bağışıklık sistemi zayıf kişilerin ciddi bir hastalığa yakalanma olasılığı daha yüksektir.
Haber İçin [Tıklayınız].