Çiğ Yiyecekler Hastalık Taşıyor!
29.01.2018
Çiğ yiyeceklerin hastalık taşıdığına dikkat çeken Dr. Okan Derin, bu gıdaların besin zehirlenmesi dışında ishal, tifo, bruselloz, bruselloz, listeriyoz gibi bakteriyel hastalıklar ve paraziter hastalıklara yol açtığını hatta kişinin ölümüne sebebiyet verebileceğini açıkladı.
Geçtiğimiz günlerde ABD’de koli basili salgını yüzünden uzmanlar marul tüketilmemesi gerektiğini açıklamıştı. Ancak FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi), koli basiline sebep olan şeyin sebzeler olduğu konusunda kesin bir kanıt olmadığı, olayı hala araştırdıklarını açıklamıştı.
Sebzelerden insana geçebilecek hastalıklar hakkında bilgi veren İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Okan Derin, “Gıdalar hijyenik olmayan koşullarda bulaşıcı hastalıklara sebebiyet verebilir. Bu hastalıklar arasında ishal ve kusma ile seyreden besin zehirlenmeleri ön sırada gelir” dedi.
Haberi için [Tıklayınız]