Kurs Fotoğrafları için [Tıklayınız]
TÜRK KLİNİK MİKROBİYOLOJİ VE İNFEKSİYON HASTALIKLARI (KLİMİK) DERNEĞİ BAŞKANLIĞINA,
Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Viral Hepatit Çalışma Grubu (VHÇG) adına organizasyonunu üstlendiğimiz 11. Ultrasonografi Eşliğinde Uygulamalı Karaciğer Biyopsisi Kursu 25 Nisan 2014 tarihinde, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirilmiştir.
Hastane Toplantı Salonu’nda 09.30’da gerçekleştirilen açılış töreninde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra Doç. Dr. Ziya KURUÜZÜM ve İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji AD Başkanı Prof. Dr. Ayşe YÜCE tarafından açılış konuşmaları yapıldı. Ardından VHÇG Başkanı Prof. Dr. Sıla AKHAN, VHÇG’nin kurulduğu 2011 yılından bu yana gerçekleştirilen ve yakın zamanda gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikler hakkında bilgiler verdi.
Saat 09.30-12.00 arasındaki sabah programında 20 katılımcı beşer kişilik gruplara ayrıldı. İlk grup, biyopsilerin yapılacağı İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Servisi’nde, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aytaç GÜLCÜ tarafından yapılan biyopsi işlemini canlı olarak izlerken, diğer gruplar ise toplantı salonunda, canlı yayın ile yapılan biyopsi işlemini ve işleme ait ultrasonografik görüntüleri eşzamanlı olarak izlediler. Uygulama sırasında katılımcılara Karaciğer Biyopsisi Uygulamaları hakkında kapsamlı ve ayrıntılı bilgiler verildi.
Farklı renkte tasarlanmış yaka kartları ile grupların yer değiştirmesi düzenli bir şekilde sağlandı ve katılımcıların biyopsi uygulamalarını canlı olarak izlemeleri gerçekleştirildi.
Uygulamalı program bittikten sonra kampüsümüzde bulunan Cafede yenilen öğle yemeğinin ardından öğle sonrası oturum saat 13.30′da başlatıldı. İlk olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgül SAĞOL tarafından Kronik Viral Hepatitlerde Patoloji konulu sunum gerçekleştirildi. Bu sunumu, Doç. Dr. Mustafa Kemal ÇELEN’in Hepatit B ve Uzman Dr. Saadet YAZICI’nın Hepatit C olgularının interaktif sunumları izledi. Olguların sunumu sırasında olgulara ait karaciğer biyopsi preparatları Prof. Dr. Özgül SAĞOL tarafından slaytlar eşliğinde yorumlandı.
Kapanış konuşmalarının ardından önce eğitici hocalarımıza teşekkür belgeleri, ardından da kursiyerlere sertifikaları sunuldu. Toplu fotoğraf çekimiyle kursumuz tamamlanmış oldu.
Ev sahipliğini yapmaktan büyük onur duyduğumuz bu kursun gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu ile VHÇG Yürütme Kurulu olmak üzere, yoğun programları arasında zaman ayırarak bilgi ve donanımlarını aktaran değerli hocalarımıza, heves ve heyecanları ile uzmanlık alanımızın geleceğine umutla bakmamızı sağlayan çok değerli katılımcılara, kursumuza koşulsuz eğitim desteği vererek katkıda bulunan Abdi İbrahim İlaç San. ve Tic. A.Ş.’ye ve teknik destek sağlayıcısı Süer Turizm çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.
Saygılarımla.
Doç. Dr. Ziya KURUÜZÜM
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi
İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi