Şifremi Unuttum

Almanya’nın Hamburg Kentinde Bulaşıcı Tropikal Hastalık Şüphesi: Marburg Virusu


2 Ekim 2024

Almanya’nın Hamburg kentinde ölümcül Marburg virusuna yakalandığından şüphelenilen iki yolcu Ebola benzeri son derece bulaşıcı hastalığın Avrupa’ya ulaştığı endişesine yol açtı ve kentteki ana tren istasyonu kapatıldı.

İki yolcu özel bir araçla ileri inceleme ve izolasyon için Hamburg-Eppendorf Üniversite Hastanesi’nde yüksek derecede bulaşıcı hastalıklar için ayrılan özel bir bölüme götürüldü. Hamburg Halk Sağlığı Servisi’nin bu tür vakalar için oluşturulan disiplinlerarası uzmanlardan oluşan müdahale ekibi tarafından durum sürekli değerlendirilmekte ve önlemler koordine edilmektedir. Hızlı tanı için çalışmalar devam etmektedir.

İki yolcudan birinin Ruanda’da Marburg virusu taşıyan hastaların tedavi edildiği bir hastanede çalışan bir tıp öğrencisi olduğu bildirildi. Yolcular Ruanda’dan uçakla Frankfurt’a gelip oradan trenle Hamburg’a yolculuk ettiler. Yolculuk sırasında rahatsızlanmaları üzerine Ruanda’da hastalığa yakalanmış olabilecekleri endişesiyle Hamburg’daki doktorlarla temasa geçtiler. Hamburg’un sorumlu sağlık otoritesi tarafından kişilerin ana tren istasyonunda izole edilmesine ve ayrıntılı inceleme için Birleşik Krallık’ta bulunan yüksek derecede bulaşıcı hastalıklar için özel bir yere götürülmesine karar verildi. Kapsamlı tanı için gerekli incelemelere derhal başlandı.

Tedbir amacıyla kişilerle temasta bulunmuş olabilecek tren yolcularının iletişim bilgileri alındı. Aynı uçakta seyahat eden yolcuların bilgileri de elde edildi. Şu anda karantina önlemlerine gerek olmadığı bildirildi.

Marburg virusu, deri veya mukozayla doğrudan yakın temas veya vücut sıvılarıyla temas yoluyla bulaşmaktadır.

Haber İçin Tıklayınız