Şifremi Unuttum

Dünya Sağlık Örgütü: Avrupa’da COVID-19 Pozitiflik Oranı %20’nin Üzerinde


6 Ağustos 2024

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Salı günü yaptığı açıklamada, COVID-19 infeksiyonlarının dünya çapında – Olimpiyatlar da dahil – arttığını ve yakın gelecekte azalma ihtimalinin düşük olduğu uyarısında bulundu.

DSÖ ayrıca ufukta koronavirusun daha şiddetli varyantlarının olabileceğinden endişe ediyor.

DSÖ’den Dr. Maria Van Kerkhove Cenevre’de gazetecilere “COVID-19 hala bizimle” dedi ve tüm ülkelerde dolaştığını söyledi.

Pozitiflik Oranı

“84 ülkedeki gözlemcilere dayanan sürveyans sistemimizden gelen veriler, SARS-CoV-2 pozitif testlerin yüzdesinin birkaç haftadır arttığını bildiriyor” dedi. “Genel olarak, test pozitifliği %10’un üzerinde, ancak bu bölgeye göre değişiyor. Avrupa’da pozitiflik oranı %20’nin üzerinde” diye ekledi.

Amerika, Avrupa ve Batı Pasifik’te yeni infeksiyon dalgaları kaydedildi.

Atık su sürveyansı, SARS-CoV-2 dolaşımının mevcut rakamların önerdiğinden iki veya 20 kat daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Kuzey yarımkürenin yaz aylarında infeksiyon dolaşım oranlarının bu kadar yüksek olması, çoğunlukla soğuk havalarda yayılma eğiliminde olan solunum yolu virusları için alışılmadık bir durumdur.

Dr. Van Kerkhove, “Son aylarda, mevsimden bağımsız olarak, birçok ülke -Olimpiyatlar da dahil olmak üzere- COVID-19’da dalgalanmalar yaşadı” dedi. DSÖ, en az 40 sporcunun COVID-19 veya başka solunum yolu hastalıkları için testlerinin pozitif olduğunu bildirdi.

Virus evrimleşmeye ve yayılmaya devam ettikçe, tespit sistemlerinden kaçabilme ve tıbbi müdahaleye yanıt vermeme potansiyeli taşıyan daha şiddetli bir suşlar için risk artıyor.

Haber İçin Tıklayınız