Şifremi Unuttum

Belçika, Seine Nehri’nde Yüzen Sporcunun Hastalanmasının Ardından Karma Bayrak Triatlonundan Çekildi


4 Ağustos 2024

Belçika Olimpiyat Komitesi, Pazar günü, Seine Nehri’nde yüzen yarışmacılarından birinin hastalanmasının ardından takımını Paris Olimpiyatları’ndaki karma bayrak triatlonundan çekeceğini duyurdu.

Belçika Olimpiyat Komitesi, Pazar günü, Seine Nehri’nde yüzen yarışmacılarından birinin hastalanmasının ardından takımını Paris Olimpiyatları’ndaki karma bayrak triatlonundan çekeceğini duyurdu.

Belçika Olimpiyat ve Federallerarası Komitesi, Çarşamba günü kadınlar triatlonunda yarışan Claire Michel’in “maalesef hasta olduğunu ve yarışmadan çekilmesi gerektiğini” açıkladı.

Paris 2024 organizatörleri Michel’in hastalığı hakkında hemen bir açıklama yapmadılar, ancak Pazar gecesi yaptıkları açıklamada karma bayrak triatlonunun Pazartesi günü saat 08.00’de başlayacağını söylediler. Yarışmanın yüzme bölümünün Seine Nehri’nde yapılması planlandı.

Belçika komitesinin açıklamasında da Michel’in hastalığı hakkında ayrıntı verilmedi, ancak bu karar nehrin su kalitesiyle ilgili endişelerin artmasının ardından geldi. Organizatörler, bireysel triatlon yarışlarının yapıldığı gün yapılan su kalitesi testlerinde bakteri seviyelerinin “çok iyi” olduğunu belirtmişti.

Pazar (4 Ağustos 2024) gecesi , Dünya Triatlon Birliği ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi temsilcileri, Paris Oyunları organizatörleri ve bölgesel ve hava durumu yetkilileri su testlerini inceledi. Sonuçlar, triatlon sahasındaki su kalitesinin son saatlerde iyileştiğini ve Dünya Triatlon Birliği tarafından zorunlu kılınan sınırlar içinde olduğunu gösterdi.

Günlük su kalitesi testleri, Seine Nehri’nin sularındaki E. coli de dahil olmak üzere dışkı bakterilerinin seviyelerini ölçer. Dünya Triatlon Birliği yönergelerine göre, 100 mililitrede 1000 koloni oluşturan birime kadar E. coli seviyeleri “iyi” olarak kabul edilebilir ve yarışmaların devam etmesini sağlayabilir.

İsviçreli yetkililer Cumartesi günü (3 Ağustos 2024), Çarşamba günü Seine’de yarışan başka bir triatloncunun mide infeksiyonu geçirdiğini söyledi. Ancak bunun yüzmeyle bağlantılı olup olmadığını “söylemenin imkansız” olduğunu ve kendilerine diğer delegasyonlar tarafından başka bir triatloncudan mide sorunu bildirilmediğini aktardıklarını söylediler.

İsviçreli yetkililer Pazar günü yaptıkları bir güncellemede, hastalanan yarışmacının yerine seçilen yüzücünün de mide-barsak infeksiyonu nedeniyle çekilmek zorunda kaldığını açıkladılar. Açıklamada, söz konusu yüzücünün Seine’de hiçbir yüzmeye katılmadığı belirtildi. İsviçre takımı Pazartesi günü (5 Ağustos 2024) karma bayrak yarışında yarışmayı planlıyordu.

Norveçli bir triatloncu da erkekler triatlonunda yarıştıktan bir gün sonra hastalandı. Norveçli haber kaynağı NRK’ya göre yarışmacı ertesi gün mide bulantısıyla uyandığını ve kustuğunu ancak muhtemel sebebin gıda zehirlenmesi olduğunu düşündüğünü söyledi. Yarışmacı, aynı gün ilerleyen saatlerde kendini daha iyi hissettiğini ve karma bayrak yarışında yarışmayı planladığını açıkladı. Norveç Triatlon Federasyonu spor direktörü Arild Tveiten hastalığın nedeninin belirsiz olduğunu söyledi.

Haber İçin Tıklayınız