Şifremi Unuttum

Kamboçya’da 16 Yaşındaki Kız Çocuğunda H5N1 Kuş Gribi Doğrulandı


4 Ağustos 2024

Kamboçya Sağlık Bakanlığı, Svay Rieng eyaletinin Chantrea bölgesindeki  Chamkar Leav köyünde yaşayan 16 yaşındaki bir kız çocuğunda kuş gribi infeksiyonu saptandığını duyurdu.

H5N1 kuş gribi virusu, Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü ve Institut Pasteur du Cambodge tarafından doğrulandı.

Bakanlığın basın açıklamasına göre, kız çocuğunda ateş, öksürük, boğaz ağrısı, yorgunluk ve nefes almada zorluk gibi semptomlar görüldü. Durumu şu anda ciddi ve yoğun bakımda tedavi görüyor.

Araştırmalar, hastalığının başlamasından dört gün önce, çocuğun ve bir komşularının evinde dokuz tavuğun öldüğünü ortaya çıkardı. Çocuk ölü tavuklarla temas etmiş ve onlara dokunmuştu.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Acil Durum Müdahale Ekipleri, salgını araştırmak için Tarım, Ormancılık ve Balıkçılık Bakanlığı, Çevre Bakanlığı ve yerel yetkililerle birlikte çalışıyor.

Çalışmalar arasında hem hayvanlarda hem de insanlarda bulaşma kaynaklarını izlemek, şüpheli vakaları belirlemek ve takip etmek ve infekte kümes hayvanlarıyla temas eden kişilere Tamiflu dağıtmak yer alıyor. Ayrıca, daha fazla bulaşmayı önlemek için etkilenen köylerde sağlık eğitimi kampanyaları yürütülüyor.

Haber İçin Tıklayınız