Şifremi Unuttum

Kamboçya’da İki Çocuk H5N1 Kuş Gribi ile İnfekte Oldu


10 Temmuz 2024

Kamboçya Sağlık Bakanlığı, Takeo eyaletinin Kirivong ilçesinde üç yaşındaki erkek çocuğun ardından beş yaşındaki kız çocukta H5N1 kuş gribi olgusu duyurdu.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre kız çocuğun ateşi vardı ve 5 Temmuz 2024’te pozitif çıkan üç yaşındaki erkek çocuğun kuzeniydi. Çocuklar aynı evde yaşıyorlardı. Şu anda durumu hafif olan hastanın, tedavisi yoğun bakımda sürmektedir. Yapılan incelemeye göre, çocuklar yaklaşık 10 gün önce köyde bulunan ve yemek pişirmek için eve getirilen ölü tavuğa dokunmuşlardı.

Yapılan açıklamada Sağlık Bakanlığı Ulusal ve Ulusal Acil Durum Müdahale Ekibi’nin kuş gribi salgınını aktif olarak araştırmak, teknik protokollere uygun şekilde müdahalede bulunmak, hem hayvanlarda hem de insanlarda bulaşma kaynaklarını aramaya devam etmek, toplumdaki diğer kişilere bulaşmayı önlemek için şüpheli ve etkilenen olguları aramaya devam etmek ve yakın temaslılara Tamiflu (oseltamivir) dağıtmak için ve ayrıca söz konusu köylerde yaşayan insanlara yönelik sağlık eğitimi kampanyaları düzenlemek için Tarım, Orman ve Balıkçılık Bakanlığı ve Çevre Bakanlığı’nın çalışma gruplarıyla ve her düzeyde yerel makamlarla işbirliği içinde çalıştığı bildirilmektedir.

Haber İçin Tıklayınız