Şifremi Unuttum

Gazze’deki Çocuklarda Tehlikeli Cilt Hastalıkları Yayılıyor


3 temmuz 2024

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, yerinden edilen insanların mecbur bırakıldığı kötü koşullar nedeniyle İsrail’in Gazze’ye savaş açmasından bu yana Filistin topraklarında 150 000’den fazla insan cilt hastalıklarına yakalandı.

Dünya Sağlık Örgütü, savaşın başlangıcından bu yana 96 417 uyuz ve bit vakası, 9274 su çiçeği vakası, 60 130 deri döküntüsü vakası ve 10 038 impetigo vakası bildirdi.

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF)’ın Gazze’deki koordinatörü Muhammed Ebu Mughaiseeb, “dışarıda oynadıkları, her şeye dokundukları, her şeyi yıkamadan yedikleri” için çocukların savunmasız olduklarını belirtiyor.

Abu Mughaiseeb, sıcak havanın teri ve kir birikimini artırdığını,  bunun da kaşınması halinde infeksiyonlara yol açan isiliklere ve alerjilere neden olduğunu söylüyor.

MSF doktorları, ölümcül olabilen leishmaniasis gibi diğer cilt hastalıklarının ortaya çıkmasından endişe duyuyorlar.

Abu Mughaiseeb, Gazzeli çocukların zaten hastalıklara karşı oldukça savunmasız olduğunu, çünkü bağışıklık sistemlerinin yetersiz beslenme nedeniyle zayıfladığını söylüyor.

Dünya Sağlık Örgütü, yerinden edilen insanların kaldığı kamplarda kötü hijyen nedeniyle başka hastalıkların da yayılması konusunda uyarıyor.

Haber İçin Tıklayınız