Şifremi Unuttum

DSÖ’nün Küresel Arbovirus Girişimi Tarafından Sivrisinek Kaynaklı Viruslarla Mücadele Konusunda Bir Rapor Yayımlandı


13 Mayıs 2024

Dünya Sağlık Örgütü’nün Küresel Arbovirus Girişimi tarafından özellikle riskli bölgelerde arboviruslarla mücadelenin ana hatlarını çizen “Bir Sonraki Pandemiye Epidemi ve Pandemi Potansiyeli Olan Sivrisinek Kaynaklı Viruslarla Mücadele Ederek Hazırlanmak” başlıklı bir rapor yayımlandı.

Pandemi potansiyeli olan yeni arbovirusların ortaya çıkması ve bazılarının yeniden ortaya çıkması riski, giderek artan bir küresel halk sağlığı tehdidir ve önümüzdeki yıllarda da artmaya devam edecektir.

Küresel Arbovirus Girişimi, özellikle arboviral yükün en ağır olduğu ve yeni arbovirusların ortaya çıkması riski olan alanlarda en büyük etkiyi elde etmek için sınırlı kaynakların en iyi şekilde kullanılmasını sağlayacak entegre bir yaklaşımın ana hatlarını çizmektedir.

Arbovirus Teknik Danışma Grubu (TAG-Arbovirus) tarafından küresel düzeyde yürütülen bir dizi istişare ve incelemenin ardından, Küresel Arbovirus Girişimi ve onun her biri stratejik hedeflere ve öncelikli faaliyetlere sahip kurucu altı ayağı bu referans belgede birleştirilmiştir.

Rapor İçin Tıklayınız