Şifremi Unuttum

İtalya’da Mayıs Ayından Bugüne 298 Batı Nil Virusu Vakası Saptandı


18 Ekim 2023

Yüksek Sağlık Enstitüsü (ISS) yayımladığı bültende 2023 Mayıs ayının başından beri İtalya’da 298 doğrulanmış Batı Nil virusu infeksiyonu vakası saptandığını bildirdi. Aynı dönemde yedi Usutu virusu infeksiyonu da bildirildi.

Yüksek sıcaklıklar nedeniyle Batı Nil virusu vakaları artmaya devam ediyor. Önceki verilerle karşılaştırıldığında, en son ISS bülteninde 15 vakalık artış olduğu görülüyor. Toplam 298 insan vakasının 172’si nöro-invazif formda ortaya çıktı, 65’i kan donörlerinde tanımlandı, 61’i ise ateşle ortaya çıktı.

Ülkede virusun dolaşımının kanıtlandığı illerin sayısı 55’e yükseldi. Bu illerin yer aldığı 13 bölge şöyle sıralandı:  Piedmont, Lombardiya, Veneto, Friuli-Venezia Giulia, Liguria, Emilia-Romagna, Marche, Campania, Puglia, Basilicata, Calabria, Sicilya ve Sardunya.

Hayvanlardaki vakalara bakıldığında, hedef türe ait 89 kuşta ve bunun dışında 76 yabani kuşta Batı Nil virusuna rastlandı. Friuli-Venezia Giulia, Liguria, Piedmont, Lombardiya, Veneto, Emilia-Romagna, Marche, Puglia ve Sicilya’daki 100 sivrisinek havuzunda da virusun varlığı doğrulandı. Ancak İtalyan kümes hayvanı şirketlerinin hiçbirinde Batı Nil virusu tespit edilmedi.

Usutu virusu ise 7 insan vakasına ek olarak, Abruzzo, Emilia-Romagna, Toskana, Veneto, Lombardiya, Marche, Sardunya ve Piedmont’taki 65 sivrisinek havuzunda ve 81 kuşta tanımlandı.

Haber İçin Tıklayınız