Şifremi Unuttum

İspanya’da Bir Kişi Batı Nil Virusu Nedeniyle Yaşamını Kaybetti


12 Ekim 2023

İspanya’da Don Benito-Villanueva de la Serena Hastanesi’nde (Badajoz) 77 yaşında bir erkek 8 Ekim 2023 Pazar günü Batı Nil virusu (BNV) ile uyumlu semptomlar nedeniyle hayatını kaybetti. Extremadura Sağlık Servisi (SES), bunun “olası” bir BNV vakası olduğunu ve Ulusal Mikrobiyoloji Merkezi (CNMI)-Majadahonda (Madrid)’dan kesin onay beklendiğini belirtti. Doğrulanırsa, Extremadura’da bu virusa bağlı ilk ölümcül vaka kaydedilmiş olacak.

Bu ölen kişiye aynı infeksiyonla ilgili iki vaka daha eklendi. Badajoz Üniversite Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesine kabul edilen 56 yaşında bir kadının BNV ile infekte olduğu doğrulandı. Ayrıca Cáceres’teki San Pedro de Alcántara Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesine kabul edilen 73 yaşında başka bir kadında da BNV ile uyumlu semptomlar tespit edildi. Ölen vaka gibi bu vaka da inceleniyor ve Ulusal Mikrobiyoloji Merkezi’nden kesin sonuçlar gelene kadar SES tarafından “olası” vaka olarak sınıflandırılıyor.

Bu vakaların fark edilmesinin ardından, doğrulanmış veya olası olup olmadığına bakılmaksızın, Ulusal Epidemiyolojik Sürveyans Ağı (RENAVE)’ndaki mevcut protokol ve Extremadura Epidemiyolojik Sürveyans Ağı’na uyarlanması SES tarafından etkinleştirildi.

Haber İçin Tıklayınız