Şifremi Unuttum

Federal Hükümet Aşı Tedarikini Artırırken Kaliforniya’da İkinci Çiftlik İşçisi H5N1 ile İnfekte Oldu

4 Ekim 2024

Kaliforniya sağlık yetkilileri 3 Ekim tarihinde, ilk vakayla bilinen bir bağlantısı olmayan bir süt çiftliği işçisinde ikinci H5N1 kuş gribi infeksiyonunun görüldüğünü duyurdu. Federal sağlık yetkilileri, gerekirse H5N1 aşılarının tedarikini artırmak için yeni adımlar atacaklarını bildirdi.

Kaliforniya’nın bir çiftlik işçisinde saptanan ilk H5N1 vakasını duyurmasından saatler sonra, ineklerdeki son salgınlardan etkilenen başka bir çiftlikte çalışan bir işçide ikinci vaka olduğu duyuruldu. Her iki hasta da Eylül ayından bu yana 56 süt çiftliğinde virusun tespit edildiği Central Valley’deki çiftliklerde çalışıyordu.

Kaliforniya Halk Sağlığı Departmanı, ilk vakada olduğu gibi ikinci hastanın da konjonktivit dahil olmak üzere hafif semptomlar gösterdiğini bildirdi. Vakaların hiçbiri solunum semptomları göstermedi ya da hastaneye kaldırılmadı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), her iki vakanın da H5 kuş gribi olduğunu doğruladığını ve yılın başından bu yana ülkedeki toplam vaka sayısını 16’ya çıktığını açıkladı. Missouri’deki bir vaka dışında tüm vakalar hasta inekler veya kümes hayvanlarıyla temasla bağlantılıydı.

Haber İçin Tıklayınız