Şifremi Unuttum

FDA, Evde Kullanılabilecek Burun Spreyi Şeklindeki Grip Aşısına Onay Verdi


20 Eylül 2024

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) FluMist adlı burun spreyi şeklindeki grip (influenza) aşısını evde kendi kendine veya bakıcı tarafından uygulanmak üzere onayladı. FluMist bir sağlık kuruluşu tarafından uygulanması zorunlu olmayan ilk grip aşısıdır.

FluMist, 2-49 yaş arasındaki bireylerde influenza A ve B viruslarının neden olduğu influenza hastalığının önlenmesi için onaylanmıştır. FluMist buruna püskürtülerek uzun yıllardır güvenli ve etkili bir şekilde kullanılmaktadır. İlk olarak 2003 yılında FDA tarafından 5-49 yaş arası bireylerin kullanımı için onaylanmış ve 2007 yılındakullanım onayı  2-5 yaş arası çocukları da kapsayacak şekilde genişletilmiştir. Bir sağlık kuruluşu tarafından uygulanması zorunlu olmayan ilk influenza aşısıdır.

Çevrim içi eczaneler tarafından uygulanan tarama testi sonrasında aşının uygun olan kişilere evde uygulanmak üzere gönderileceği kaydedildi. FDA’nın açıklamasında 2-17 yaş arasındakilere aşının bakım veren biri tarafından uygulanabileceği, 18 yaş ve üzeri bireylerin ise aşıyı kendilerine ve başkalarına uygulayabileceği belirtildi.

Haber İçin Tıklayınız