Şifremi Unuttum

Hindistan’ın Kerala Eyaletinde Nipah Virusundan Bir Kişi Öldü; Bu Yıl İkinci Ölüm


16 Eylül 2024

Yerel bir sağlık görevlisinin pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, güney Hindistan’ın Kerala eyaletinde 24 yaşında bir öğrenci Nipah virusundan öldü ve kurbanla temas eden 151 kişi ölümcül virusun yayılmasını önlemek için gözlem altında tutuluyor.

Bu, Temmuz ayından bu yana Kerala’da Nipah’ın neden olduğu ikinci ölüm. Nipah, bir salgın tetikleme potansiyeli nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından öncelikli patojen olarak sınıflandırılıyor. İnfeksiyonu önleyecek aşı ve tedavi edecek ilaç bulunmuyor.

Araştırmalar Kerala’nın bazı bölgelerinin Nipah virusu salgınları açısından küresel olarak en fazla risk altında olan yerler arasında olduğunu göstermektedir. Meyve yarasalarından ve domuz gibi hayvanlardan edinilen Nipah, insanlarda ölümcül olan ve beyni ödemine yol açan ateşe neden olabilir.

Kuzey Kerala’da bulunan Malappuram kasabasında bölge sağlık görevlisi olan R. Renuka, öğrencinin 4 Eylül’de ateş belirtileri göstermeye başladığını ve beş gün sonra hayatını kaybettiğini söyledi.

Haber İçin Tıklayınız