Şifremi Unuttum

Hindistan’ın Pune Şehrinden Haziran’dan Bu Yana 66 Zika Virusu Olgusu Bildirildi


7 Ağustos 2024

Belediye yetkilileri Salı günü, Maharashtra’nın Pune kentinde en az 66 doğrulanmış Zika virusu olgusu olduğunu açıkladılar.

Yetkililer, “Virus testi pozitif çıkan dört hasta öldü. Ancak ölümleri önceden var olan sağlık koşullarına bağlandı, Zika infeksiyonuna değil. Yaşları 68 ila 78 arasındaydı,” ifadelerini kullandılar. “İnfekte olanlar arasında yakından takip edilen 26 hamile kadın da var. Neyse ki çoğu sağlıklı,” diye eklediler.

Bu yıl Pune’de ilk Zika virusu infeksiyonu olgusu, 46 yaşındaki bir doktorun testinin pozitif çıkmasıyla 20 Haziran’da bildirildi. Daha sonra doktorun 15 yaşındaki kızında da virus pozitif çıktı.

Pune Belediyesi sağlık departmanı, ülkede Zika virusuna doğrudan atfedilen bir ölüm olmadığı konusunda temin etti. Ancak departman, ölen dört hastanın raporlarını inceleme için Maharashtra eyaletinin ölüm denetim komitesine gönderecek.

Hamilelik sırasında Zika virusu infeksiyonu, bebeğin kafasının anormal beyin gelişimi nedeniyle önemli ölçüde daha küçük olduğu bir durum olan mikrosefaliye neden olabilir. Virus, aynı zamanda dang ve chikungunya da bulaştıran infekte Aedes sivrisineğinin ısırmasıyla yayılır.

Haber İçin Tıklayınız