Şifremi Unuttum

Yağmacı Konferans Nasıl Olur?


18 Temmuz 2024

Nature, sahte etkinliklerle ilgili bir soruşturmanın parçası olarak konuyu araştırması için birini görevlendirdi.

Pía Loren, Mart 2024’te Şili’den Birleşik Krallık’a ulaştığında Latin Amerika ve Avrupa’da konferanslara katılmıştı. Başka bir uluslararası konferansa katılmak, bursunun bir koşuluydu.

25. Küresel Nefroloji, Üroloji ve Böbrek Yetmezliği Kongresi (The 25th Global Nephrology, Urology and Kidney Failure Congress) dikkatini çekmişti çünkü konferansın web sitesinde çok sayıda “tanınmış konuşmacı” yer alıyordu.

Ancak Loren, Londra’nın Heathrow havaalanına yakın dört yıldızlı bir otel olan konferans alanına vardığında hiçbir konferans tabelasına rastlamadı. Sonunda, Loren’in fikrinin olmadığı, üzerinde ‘Pulsus toplantısı’ yazan çaldı. İçeride telaşlı genç bir adam ona nefroloji kongresinin diğer tıbbi etkinliklerle birlikte yapıldığını söyledi.

İçeride gün boyunca toplam 21 kişinin işgal edeceği üç sıra masa vardı. İlk iki yüz yüze görüşme oftalmolojiyle ilgiliydi. Sonraki görüşmelerde ilaç toksisitesi, diş hekimliği ve antibiyotikler ele alındı. Loren ve diğer katılımcılar gün geçtikçe daha da şaşkına döndüler. Bir kişi Jamaika’dan ebelik konferansı için gelmişti ama ebelik konuşması yapılmamıştı. Diğerleri Ukrayna, İran ve ABD gibi ülkelerden gelmişti. Konferans şirketi aynı tarih ve yerde yenilenebilir enerji konferansı da planlamıştı. Bunların hepsi Conference Series adlı organizatörün 30. Küresel Sağlık Zirvesi (the 30th Global Healthcare Summit) adını verdiği şeye dönüşmüştü. Pulsus gibi Conference Series de, yayıncı ve konferans organizatörü olan OMICS International’a aitti.

Yazının Devamı İçin Tıklayınız