Şifremi Unuttum

İngiltere’de ve Fransa’da Boğmaca Nedeniyle Bebek Ölümleri Artıyor


11 Temmuz 2024

İngiltere’den ve Fransa’dan Haziran ayında gelen haberlere göre bu yıl içinde İngiltere’de sekiz bebek boğmaca nedeniyle ölürken, Fransa’da üçü yetişkin, 14’ü beş yaş altı çocuklar olmak üzere toplam 17 kişi boğmacadan öldü. İngiltere’de uzmanlar hamile kadınları aşı olmaya çağırdı.

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA)’na göre, ülke genelinde olgular artmaya devam ederken bu yıl üç bebek daha boğmacadan öldü. Ocak ayından bu yana 4793 doğrulanmış boğmaca vakası görüldü ve üç aylıktan küçük 181 bebeğe hastalık tanısı konuldu. Bu yıl toplam sekiz bebek boğmacadan öldü. Bebeklerin kendilerinin aşılanabileceği yaşa gelmeden korunmaları için hamile kadınların boğmaca aşısı yaptırmaları istendi. Bebeklere hastalığa karşı ilk aşı sekiz haftalıkken yapılabilirken, hamile kadınların aşıyı 16. ve 32. haftalar arasında yaptırmaları tavsiye ediliyor.

Fransa Halk Sağlığı (SPF) tarafından 28 Haziran’da yayımlanan verilere göre, 26 Haziran itibarıyla toplam 17 boğmacaya bağlı ölüm tespit edildi. Bunların arasında iki farklı bölgeden üç yetişkin ve yedi bölgeye dağılmış beş yaş altı 14 çocuk bulunuyor. Çocuklardan 12’sinin 1-2 aylık bebekler olduğu açıklandı. Son derece bulaşıcı bir solunum yolu hastalığı olan boğmaca Avrupa çapında gözlemleniyor. Haberde “artık ortadan kaldırıldığını düşündüğümüz boğmaca hastalığı Fransa’da artıyor ve insanları öldürüyor” ifadelerine yer veriliyor.

İngiltere Haberi İçin Tıklayınız

Fransa Haberi İçin Tıklayınız