Şifremi Unuttum

İspanya’da Bu Yılın İlk Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Vakası Rapor Edildi


30 Nisan 2024

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ve Epidemiyoloji Servisi, Salamanca Üniversitesi Bakım Kompleksi’nde kalan yaşlı bir adam için Carlos III Sağlık Enstitüsü Ulusal Mikrobiyoloji Merkezi’nde yapılan analizlerin ardından bu yılın ilk Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi vakasını doğruladı.

Kastilya ve Leon bölgesinin yönetim ve idari organı olan Junta de Castilla y León (JCYL) tarafından yapılan açıklamaya göre adamın durumu hastalığın ciddiyeti dahilinde stabildir ve kendisi gerekli protokollere uygun şekilde izole edilmiştir.

Söz konusu kişiyle semptomların başlamasından itibaren temas halinde olan kişilerin de uygun şekilde takip edilmesi gerektiği belirtilmiştir. Tüm çalışmalar, Salamanca Hastanesi’nde çalışan sağlık uzmanları ve  Junta de Castilla y León Bölgesel Sağlık Hizmetleri Epidemiyoloji Bölümü tarafından yürütülmektedir.

JCYL yaptığı açıklamada, kırsal bölgelere yapılacak seyahatlerden önce uygun kıyafetler ve ayakkabılar giyilerek kene tutunmasından korunulması gerektiği, kene tutunması durumunda kenenin bir sağlık uzmanı tarafından derhal çıkarılmasının tavsiye edildiği konusunda halkı uyardı. Daha fazla bilgi almak için sağlık bakanlığına ait portola danışılabileceği belirtildi.

Kurumun web sitesinde hastalık, “ciddi ve çoğunlukla ölümcül hemorajik duruma ilerleyebilen hafif ateşli bir hastalık” olarak tanımlanıyor. Doğu Avrupa ülkelerinde yeni ortaya çıktığı ve dünya çapında en yaygın kene kaynaklı hastalıklardan biri olarak kabul edildiği belirtiliyor.

Haber İçin Tıklayınız