Şifremi Unuttum

Hatay’da Kuduz Karantinası


29 Nisan 2024

Hatay’ın Defne ilçesinde, hayvanlara saldıran ve daha sonra ölen sahipsiz bir köpekte kuduz tespit edildi. Defne’deki Meydancık ve Güneysöğüt mahallesi altı aylığına karantinaya alındı. Mahallelerdeki hayvanlara kuduz aşısı yapılmaya, insanlara önleyici tedavi uygulanmaya başlandı. Hatay Tabip Odası Başkanı Sevdar Yılmaz, karantinayı, alınan önlemleri ve sürecin nasıl işleyeceğini Medyascope’a anlattı. 

Hatay’ın Defne ilçesi Meydancık Mahallesi’nde sahipsiz bir köpek, 22 Nisan’da bir ahırdaki büyükbaş hayvanlara ve iki köpeğe saldırdı. Kuduz ihtimaline karşı müşahede altına alınan köpek ertesi gün yaşamını kaybetti. Köpekten alınan örnekler Adana Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü’ne gönderildi ve sonrasında köpeğin kuduz olduğu saptandı.

Bunun üzerine, Meydancık Mahallesi ve bitişiğindeki Güneysöğüt Mahallesi altı aylığına karantinaya alındı. Karantina kapsamında sahipli ve sahipsiz hayvanlara aşı olup olmadıklarına bakılmaksızın kuduz aşısı yapılmaya başlandı, iki mahalleye de hayvan giriş çıkışları ve satışı yasaklandı.

Haber İçin Tıklayınız