Şifremi Unuttum

İngiltere’de Kızamık Salgını Endişeye Yol Açıyor


7 Kasım 2023

İngiltere’nin çeşitli bölgelerindeki kızamık vakaları sağlık yetkilileri tarafından doğrulandı. Viktorya dönemi hastalığı olarak bilinen son derece bulaşıcı hastalık, West Midlands’ta beş, East Midlands’da iki ve Londra ve Cardiff dahil ülkenin diğer bölgelerine dağılan vakalarla yayıldı. Doğrulanan vakalar arasında Leicester’da bir üniversite öğrencisi ve daha küçük yaşta bir öğrenci bulunuyor.

Sağlık yetkilileri hastalığın yayılmasını önlemek için vatandaşları önleyici tedbirler almaya çağırıyor. Leicester Halk Sağlığı Direktörü Dr. Rob Howard, “Kendinizi ve ailenizi korumanın en iyi yolu MMR aşısı olmaktır” diyor. Soğuk algınlığı benzeri semptomlarla başlayan ve ardından belirgin döküntüyle devam eden kızamık, özellikle küçük çocuklarda ve bağışıklık sistemi zayıf olanlarda ciddi komplikasyonlara yol açabiliyor.

Yüksek ateş, burun akıntısı veya tıkanıklığı, hapşırma ve öksürük gibi semptomlarla karakterize edilen kızamık, ağızda küçük beyaz lekeler de ortaya çıkarabilir. Bu belirtiler genellikle birkaç gün sürer. Kızamık, özellikle küçük çocuklarda ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde zatüre, ensefalit (beyin iltihabı) ve hatta ölüm gibi ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Ulusal Sağlık Hizmeti (NHS), kızamığı ve potansiyel ciddi sonuçlarını önlemede en etkili yöntem olarak aşılamanın önemini daha da vurgulamaktadır.

Haber İçin Tıklayınız