Şifremi Unuttum

Hindistan’da Kan Nakli Yapılan 14 Çocuğa Hepatit ve HIV Bulaştığı İddia Ediliyor


27 Ekim 2023

Kıdemli bir doktora göre kuzey Hindistan’daki hastanelerde kan nakli yapılan 14 çocuk hepatit ve HIV infeksiyonlarına yakalandı.

Yaşları 6 ila 16 arasında değişen çocukların tümü, vücudun hemoglobin ve sağlıklı kan hücreleri üretme yeteneğini etkileyen bir durum olan talasemi nedeniyle tedavi görüyordu.

Bu hafta başında Hindustan Times’a konuşan hastanenin pediatri bölümü başkanı Arun Arya’ya göre, Uttar Pradesh’in Kanpur şehrindeki Lala Lajpat Rai Hastanesi’nde (LLRH) yapılan tarama testleri sırasında 14 vaka tespit edildi.

Dr. Arya gazeteye, taranan 180 hastadan yedisinin hepatit B, beşinin hepatit C ve ikisinin de HIV testinin pozitif çıktığını söyledi.

LLRH hastanesine bağlı tıp fakültesi raporu “temelsiz” olarak nitelendirerek reddetti ve Dr. Arya’nın medyaya konuşma yetkisinin olmadığını söyledi.

Dr. Arya’nın gazeteye verdiği açıklamaya göre 14 çocuk, LLRH’deki merkezi tarama sırasında infeksiyonları ortaya çıkmadan önce eyalet çapındaki çeşitli tesislerde tedavi edilmişti.

Dr. Arya’nın “Çocuklar zaten ciddi bir sorunla mücadele ediyor ve artık daha büyük bir sağlık riski altındalar” dediği kaydedildi.

Dr. Arya, infeksiyonların kökenini belirlemenin zor olduğunu ancak bağışlanan kan üzerinde yapılan etkisiz tarama testlerinin sonucu olabileceğini söyledi.

Haber İçin Tıklayınız