Şifremi Unuttum

Gine’de Şimdiye Kadar İlk Kez Görülen Marburg Virusu Olgusu Doğrulandı

9 Ağustos 2021

Batı Afrika ülkesi Gine’de olası bir Marburg virusu olgusuyla ilgili yerel basında çıkan bir raporun ardından, bugün (9 Ağustos 2021) güney Gueckedou vilayetindeki olgu doğrulandı. Hemorajik ateşe neden olan oldukça bulaşıcı bir hastalık olan Marburg, ülkede ve Batı Afrika’da ilk kez tespit edildi.

Şu anda ölmüş olan hasta, kötüleşen semptomlarını araştırması için tıbbi bir araştırma ekibinin gönderildiği Gueckedou’nun Koundou bölgesindeki yerel bir klinikte tedavi gördü.

Senegal’deki Pasteur Enstitüsü sonucu doğruladı.

Marburg’un teyit edildiği Gueckedou, aynı zamanda Gine’deki 2021 Ebola salgını ve 2014-2016 Batı Afrika salgını vakalarının ilk tespit edildiği bölgedir.

Marburg, meyve yarasalarından insanlara bulaşır ve infekte kişilerin vücut sıvıları, yüzeyler ve materyallerle doğrudan temas yoluyla insanlar arasında yayılır.

Hastalık, yüksek ateş, şiddetli baş ağrısı ve halsizlikle aniden başlar. Birçok hasta yedi gün içinde şiddetli hemorajik belirtiler geliştirir. Olgu ölüm oranları geçmiş salgınlarda, virus suşuna ve vaka yönetimine bağlı olarak %24 ile %88 arasında değişmiştir.

Virusu tedavi etmek için onaylanmış herhangi bir aşı veya antiviral tedavi olmamasına rağmen, destekleyici bakım – oral veya intravenöz sıvılarla rehidrasyon – ve spesifik semptomların tedavisi hayatta kalma oranını iyileştirir.

Haber İçin Tıklayınız