28 Aralık 2020
Türkiye İş Bankası ve Koç Üniversitesi işbirliğiyle, toplum sağlığı alanında ülkemizin bilimsel ve akademik faaliyetlerine katkıda bulunmak amacıyla kurulan İnfeksiyon Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde, COVID-19’un yanı sıra kırım kongo kanamalı ateşi ve tüberküloz gibi ülkemizde önemli olan İnfeksiyonlarla ilgili de çalışmalar gerçekleştirilecek.
Koç Üniversitesi ve İş Bankası’nın kurduğu Merkez, infeksiyon hastalıklarıyla mücadele ediyor. Türkiye’de bu ölçekte ilk ve tek olan Merkezde; infeksiyon hastalıklarıyla ilgili ileri düzeyde araştırma yapılması, hastalıkların tanı ve tedavileri ile korunma yollarının geliştirilmesi, enfeksiyon kontrolü, araştırmacı ve eğitimci insan kaynağının nicelik ve nitelik yönünden zenginleştirilmesi hedefleniyor.
Merkezdeki araştırmalara, çalışmalara ve eğitim programlarına; Merkezin Bilimsel Danışma Kurulu’nda da yer alan, Bankanın sağlık alanındaki iştiraki olan ve yaklaşık 30 yıllık geçmişiyle önemli birikime sahip Bayındır Sağlık Grubu da katılıyor.
Koç Üniversitesi-İş Bankası İnfeksiyon Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin direktörlüğünü, KLİMİK Derneği yönetim kurulu üyesi, Bilim Akademisi Üyesi, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Önder Ergönül yürütüyor. Ergönül, Merkeze ilişkin yaptığı açıklamada, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi kurulurken, fakülte bünyesindeki biyogüvenlik laboratuvarının, yeni infeksiyon riskleri düşünülerek planlandığını ve bazı çalışmalar yapıldığını söyledi. Pandemiyle birlikte, düşündüklerinin dünya ölçeğinde çok önemli bir sorun olduğunun görülmesiyle laboratuvarın büyütülmesine ihtiyaç duyulduğunu belirten Ergönül, “Bu çerçevede İş Bankası’nın desteğiyle ‘Koç Üniversitesi İş Bankası İnfeksiyon Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ kurulmuş oldu. Devam eden pandemi koşulları ve bir yandan süregelen çalışmalarımızla dünya ölçeğinde düşündüğümüz böyle bir Merkezin kurulması, büyük önem taşıyor” dedi.
Haberin Devamı İçin Tıklayınız